Lósütireceptek

Hozzávalók:
* 1 csésze reszelt sáragarépa
* 1 reszel piros alma
* 2 evőkanál kukoricaolaj
* ¼ csésze melasz
* 1 evőkanál só
* 1 csésze zabpehely
* 1 csésze liszt

Recept:
Kapcsold be a sütőt és hagyd felmelegedni 200 fokra. Amíg melegszik a sütő, addig láss munához, gyúrd össze a sárgarépát, almát, a kukoricaolajat és a melaszt. Ha ez megvan, rakd még hozzá a zabpelyhet, a lisztet, végül a sót. Sódrófával nyújtsd ki a tésztát, és sütiformával szúrd ki. A felmelegített sütőbe 20 percig süsd, ha szénbarna a teteje, akkor kiveheted. Ha kihűlt, viheted a finom csemegét a lovadnak. (Elkészítéséhez kérd felnőtt segítségét.)

Lósüti:
Hozzávalók:
* 3 nagy sárgarépa
* 3 alma (vagy banán, ill. körte)
* 1 kg zabpehely
* fél liter víz
* 2 gyógynövényes cukorka

Recept:

Először a cukorkákat oldd fel meleg vízben. Az almát és a sárgarépát reszeld le és keverd össze a zabpehellyel. Aztán add hozzá a cukros, szirupos oldatot is. Ha túl lágy és ragadós lett, akkor tegyél még hozzá zabpelyhet. Hagyd állni kb. egy fél óráig. Utána lehet formázni és berakni a sütőbe. Kb. egy-másfél óra kell, míg 200 fokon megsül, közben forgasd is meg.

Lócsemege:
Hozzávalók:
* 2 szelet fehér kenyér
* 1 alma
* 1 narancs vagy mandarin
* 2 dl korpa
* 1 gyömbéres keksz
Recept:
A korpát vízbe áztatjuk és megvérjuk, míg kenhető állaga lesz. Ha már kenhető, akkor rákenjük a kenyérre, ráhalmozzuk a hámozott gyümölcsöket, és tetjére rakjuk a másik szelet kenyeret, mintha szendvicset készítenénk. 

Lócukorka:
Hozzávalók: 
* 200 g teljes kiőrlésű liszt
* 150 g korpás zabpehely
* 225 g cukkorépaszirup vagy méz
Recept: 
A teljes kiőrlésü liszetet és a zabpelyhet összekeverjük a cukkorrépasziruppal, ha nincs, akkor mézzel. Összegyúrjuk a hozzávalókat és kinyújtjuk sodrfával kb. fél centis vastagságra. Utána süteményformával kiszaggatjuk a tésztát. Tepsibe tesszük és 200 fokon megsütjük.